PROJEKTER

Vores Projekter

Vandresti  Lerbjergskov

 

Sporbyg har bygget 1. del af de nye vandre stier i Lerbjergskov ved Hvalsø. Skoven er købt af den Danske naturfond og Nationalpark Skjoldungenernes Land har som opgave at indrette denne flotte skov med stier og andre publikums faciliteter. Sporbyg er valgt til at lave stier rundt i skoven. Det bliver nogle stier der bringer dig tæt på naturen og hen til de spændende historiske tørvegrave som der engang var i skoven. Stien er 120-150 cm bred, og følger skovens naturlige terræn. Den er lavet således at den allerede efter de første 2 måneder ligner en sti der har været i skoven længe. Sporbyg har stor fokus på at stierne skal passe godt ind i naturen. Flere stier vil komme i løbet af 2023-2024.

lerbjergskov
lerbjergskov
Vandrestien går fra Bidstrupskoven og er en naturlig forlængelse af den kendte Skjoldungesti.
lerbjergskov
lerbjergskov
Stien bugter sig igennem landskabet og følger dets naturlige tertræn.
lerbjergskov
lerbjergskov
Ved digebrud har vi brugt de originale sten med mos på til genetablering af diget.
lerbjergskov
lerbjergskov
Stien har en lille stigning på 5-7 grader.
lerbjergskov
lerbjergskov
En naturlig udfordring med sten fra skoven ligger langs med stien. Den drager helt naturligt børn til at gå en balace tur på dem.
lerbjergskov
lerbjergskov
Udvalgte steder er der opsat plinte af douglas træ som kommer fra Bidstrupskovene.
lerbjergskov
lerbjergskov
lerbjergskov
lerbjergskov
Finder vi en god sten under grave arbejdet bruger vi den som en del af stien.

Hyldager bakker i Albertslund.

 

Vi har bygget et 1200 m langt spor på en af de lydvolde (Hyldagerbakker) der bliver lavet omkring København ved ring 3. Det er et blåt spor med mange features som alle kan cykle. Der er 380 meter op og 840 m nedkørsel fyldt med sving hop og andre elementer der gør det sjovt at cykle. Bygherre: Albertslund kommune. Se mere her:

https://udinaturen.dk/shelter/125791

Pumptrack i Stenlille bikepark 2021

 

Det blev besluttet at Stenlille bikepark også skulle have et pumptrack. Pumptrackket ligger således at det kan kombineres med den øvrige bikepark. Pumptracket er 230 m og indeholder pumps, rollers, hop og sving. Den får pulsen op og køres bedst på en hardtail, men alle cykler kan køre den. 

Stenlille bikepark 2021

 

Sporbyg har bygget 1200 m spor på en flad mark. Ikke ideelt til montainbike, men med tilført jord og det rigtige design lykkedes det os at lave en sjov og intens bane som indeholder noget for alle. Der er et XC spor, en rockgarden, rollers, og en masse små og store hop. Børn og voksne kan blive udfordret og have en sjov dag. Bygherre: Stenlille Handel Håndværk og Borgerforening.

Bikepark

Flakkebjerg

Efterskole

 

Etableret efteråret 2019. Bikeparken på Flakkebjerg efterskole blev bygget efter ønske om et sted hvor skolens undervisere kunne lære deres elever de grundlæggende elementer af mountainbike, samtidigt med at kunne udvikle de dygtigstes færdigheder. Bikeparken er en kombination af nedkørsler, opkørsler, sving, pump og hop.

Fruens Plantage

Næstved

 

Karsten var en stor del af drivkraften bag sporbygningen på sporet til DM 2019 i Fruens Plantage ved Næstved. Sporet der er kendt for tekniske udfordringer, stejle op og nedkørsler og den ikoniske rockgarden ved jagthytten blev sat i stand og opdateret i løbet af efteråret 2018 og foråret 2019.

Det Hvide Spor i Bidstrupskovene ved Hvalsø


 

André er trailboss på Det Hvide Spor ved Hvalsø. Sporet der er med i det fine selskab - de 10 spir - høster kredit for flow og tekniske udfordringer for alle aldre og niveauer. Netop på dette spor er mange af vores ideer og teorier om materiale valg,  linjeføring, mm. blevet testet og implementeret.